dimecres, 7 de gener del 2015

Qüestions de desenvolupament breu (i en vermell alguns canvis conceptuals)



  1. ¿Creus que el progrés en el coneixement tecnològic i científic determina i garanteix el progrés econòmic i social? Contesta clarament i justifica la resposta. Los instrumentos no garantizan la consecucion, es la utilidad y uso que se les da, la forma en que se comparte ese conocimiento que debe ser amplia y accessible. He de afegir :amb la preparació de persones conscients del que fan i fins a on duen eixe coneixement.

  1. ¿Estàs d’acord en què la constant fonamentació científica de les diferents tecnologies és garantia de la neutralitat ideològica d’aquestes tecnologies? Què en penses?no necesariamente . La ciència plantea un método y unos antecedentes que mejoran e incrementan el proceso. La ideologia la ponen las persones, contaminando las conclusions. La búsqueda de asèpsia mediante ese método puede aproximarse però no lo garantiza. Encara que continue pensant lo mateix,. Hi ha un aspecte nou al voltant del procés professional tecnològic que com diu el tutor ens ha de dur a provocar  “el desenvolupament harmònic i l'aprenentatge significatiu”     

  1. Expressa el teu grau d’acord: Tenir present les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) abans, durant i després de qualsevol activitat d’ensenyament-aprenentatge és un requisit indispensable actualment. Si. El aprendizaje significativo requiere de cuantos mas apoyos mejor, maxime si ya conociendo como funciona el cerebro , fortalecemos la efectividad de los procesos de aporte de infomación y conocimiento. El requisit fonamental comença en els professionals de la ensenyança : conèixer-les  i treballar per transmetre als alumnes com eixes tecnologies poden contribuir al seu desenvolupament com persones i estudiants. 

  1. ¿Quines són les causes que originen els profunds canvis que estem patint en tots els àmbits en els darrers anys? El conocimiento y la comunicación democràtica que produce una Sociedad tecnificada y tecnològica. I com els canvis de models orientats a la solució de problemes fan que les persones desenvolupen solucions mes creatives i diferents.
  2. Defineix en una frase la Tecnologia Educativa. Digues quin és el seu objecte d’estudi.
Hacer mas autónomos  a los individuos para ser generadores de  conocimiento y por lo tanto mas libres. Ok.

  1. Posa un exemple de transmissió de coneixement i un altre de construcció del coneixement: tomar apuntes (transmite), trabajar por proyectos ( lo genera). En la forma en que el Tutor ens ha mostrat/conduit... en l’assignatura, tinc el millor exemple Expressa el teu grau d’acord amb la següent afirmació i argumenta el perquè: “El context és part del coneixement que la persona utilitza per tal d'explicar i donar sentit a una idea". Es mas razonable si tenemos en cuenta que el contexto forma parte de la resultante final y por tanto se obtiene una visión mas amplia y completa. I es por hon tindre sentit i començar l’aprenentatge.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada